Burns Katalin a magyar népi éneklés legarchaikusabb formáiból, a rituális dallamokból és a balladákból kiindulva, a szibériai torokéneken át jutott el India zenei világáig. Állandó zenésztársaival, Kiss Gergely kobzossal és Bártfai Gábor ütős/basszusgitárossal 2006 óta több fesztiválon bizonyította a magyar és az ázsiai dallamok közötti átjárhatóságot.

A Burns Katalin és a Hajna formáció több fesztivált, kulturális eseményt színesített koncertjeivel, egyedi hangzásával. Műsoraikat nemcsak a dalok, hanem a lendületes moldvai táncdallamok is emlékezetessé teszik.

Burns Katalin összművészeti és fúziós projektek résztvevőjeként is közreműködik. Legutóbb Pakisztánban, a helyi magyar nagykövetség meghívására lépett fel szúfi művészekkel, egy nagysikerű magyar-pakisztáni közös koncert keretében, majd pedig a magyar népzenét képviselte egy élő irodalmi tévéműsorban.


Képek:

(Nagyításhoz kattintson a képekre!)


Videók:
Hungarian & Pakistani Fusion Dhamaal

Hungarian Song By Katalin Burns

Fusion Performance Katalin Burns and Salman Adil


Hungarian Gergelem tune on kavalTatar and Tuvan song by Katalin Burns and Gergely KissDeer chant by Burns Katalin és a HajnaTV clip on Katalin Burns, Suraj Khan, Chand Khan's fusion show